در جلسه سوم این دوره میزبان سینا محمودی هستیم . سینا محمودی درحال حاضر در تیم گو اتریوم٫ بخشی از بنیاد اتریوم٫ در زمینه توسعه کلاینت Geth مشغول به فعالیت است.درابتدای جلسه با سینا مورد تجربه های کاری و مسیر پیشرفت شغلی در بلاکچین صحبت میکنیم.
در ادامه به معرفی اجزای مختلف اکوسیستم اتریوم می پردازیم. از تاریخ توسعه این بلاکچین شروع میکنیم. به جزئیات مرج و شرایط استیکینگ می پردازیم. در ادامه انواع آدرس ها و نحوه تولید هر کدام را توضیح میدهیم. به مقایسه main net و test net میپردازیم. انواع واحدهای شمارش ارز دیجیتال اتر را بررسی میکنیم. مفهوم تراکنش و جزئیات آن را شرح میدهیم. در مورد ضرورت وجود گس و ساز و کار آن توضیح میدهیم و در انتها ماشین مجازی اتریوم را بررسی می کنیم. لازم به توضیح است که با توجه به طولانی شدن مدت زمان این جلسه نیمه دوم آن در هفته اینده منتشر خواهد شد.
فایل ویدئوی جلسه را در لینک زیر می توانید مشاهده کنید
ممنون میشم اگر علاوه بر اشتراک گزاری تجربه ای که بچه ها در بنیاد اترویم دارند در رابط با فرصت های شغلی چه داخل ایران چه خارج از ایران ( سازمان ها و شرکت های مختلف) که بچه ها میتونن داشته باشند هم بیشتر صحبت کنید. به صورت کلی فرصت ها و رییسک هایی که این چنین پوزیشن هایی دارند بیشتر دیتا رائه بشه تا ببینیم تا چه اندازه میتونیم روی شغل های مرتب با بلاکچین از برنامه نویسی و موضوعات فنی گرفته تا مارکتینگ و بیزینس و … مانور بدیم و روشون سرمایه گذاری کنیم. با تشکر
با سلام و تشکر از شما
یک سوال برام ایجاد شده:
بلاک تایم اتریوم حدود ۱۳ ۱۴ ثانیه است. آیا همه smart Contract ها در این مدت اجرایشان تمام از اول به آخر رفت و به stateجدید می رسند؟ یعنی نمیشه یک قرارداد هوشمندی مثلا مدت اجراش یک دقیقه طول بکشه؟ اگر یک دقیقه طول بکشه چطور تو بلاکچین هر مرحله ذخیره میشه؟
سلام. سعی میکنم این سوال رو جواب بدم. امکان نداره اجرای یک قرارداد اونقدر طول بکشه. اکثر تراکنشها در مدت زیر ۱۰۰ میلیثانیه اجرا میشن. و حتی کل بلاک هم معمولا حداکثر ۱-۲ ثانیه برای اجرا شدن زمان میبره. این محدودیت عامدانه هست. بلاک تایم ۱۳ تا ۱۴ ثانیه هست بخاطر اینکه فرصت باشه یک بلاک جدید در کل شبکه پخش شه و ولیدیتور بعدی که قرار هست روی اون بلاک بسازه ازش اطلاع پیدا کنه.
حالا این محدودیت چجوری اعمال میشه؟ تو این جلسه راجع به مفهوم گس (gas) یاد گرفتیم. تراکنشهایی که زمان بالایی میبرن هزینه گس بالایی هم دارن. ولی حتی اگر یک نفر حاضر باشه پول زیادی برای تراکنش خرج کنه امکان نداره از محدودیتی که برای گس بلاک در نظر گرفته شده بگذره. هر بلاک برای میزان گس سقف ۳۰ میلیونی داره.
سلام ممنون از توضيحات مفيدتون من چند تا مشكل دارم ممنون مي شم كسي راهنمايي كنه
1- اينكه سود استك اتريوم 8 % مي باشد يعني ميانگين درامد حاصل از ماينكردن رندوم برابر 8 درصد مي باشد يا نه به اضافه درامد حاصل از ماين 8 درصد تعلق مي گيرد
2- اينكه اگر ميشه جوابهاي اين ازمونو بزاريد چون واقغا نمي فهمم كه چرا اكثر پاسخهايي كه دادم اشتباه مي باشد.
ممنون
سلام ممنون بابت این دوره مفید و ممنون که وقت میذارین و دانشتون رو با ما به اشتراک میذارین.
سوالات رو جواب دادم فقط اونایی که گزینه ای نبودن و توضیحی بودن رو همه رو غلط زده آیا فرمت خاصی داره جوابهای تشریحی و من اون فرمت رو رعایت نکردم یا همه این مشکل رو دارن؟
و دیکه اینکه جلسات قبلی رو جواب دادیم چطوری میتونیم امتیازشون رو دوباره ببینیم؟
سلام. برخی ولتها با 12 کلمه ای که واردشون میکنیم اکانتهای مختلفی برای یک شبکه ایجاد میکنن… مثلا اکانت پلکادات در تراست ولت با اکانت سایر ولتها فرق داره(با همان 12 کلمه)… و اکانتی که در تراست داریم در ولت دیگری ایجاد نمیشه… راهی برای ایجادش وجود داره؟
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت تیم کوین ایران
دمتون گرم
ببخشید یه سوال من جوابای تشریحی رو ثبت کردم ولی همشو اشتباه زده اینارو بعدا خودتون تایید میکنین؟
سلام دوستان
ظاهرا در ارزيابي سوالات كوييز در فرم گوگل، همه سوالات تشريحي رو غلط مي زنه ؟ شما هم به همين مشكل برخورديد؟
سحر جان، آيا خودتان فرمها را به صورت غير سيستمي مشاهده و ارزيابي مي كنيد؟
سلام وقت بخیر
لطفا لینک سایتی که آقا سینا گفته بودند و در فرومش شرکت کردند و تست را نوشتند، را می گذارید و لینک سایت شرکت خودشون که همچین موضوعاتی را مطرح میکنند.
لطفا لینک سایتهایی که مشابه این مورد هستند را معرفی میکنید.
ممنون.