فناوری میان زنجیره ای (cross chain) چیست ؟

برای پیدا کردن درک عمیقی از فناوری میان زنجیره ای ( cross chain ) ، میتوانیم این گونه تصور کنیم که تمام شبکه های بلاکچین با یکدیگر در ارتباط هستند و پروژه های متفاوتی که رمز ارز مخصوص به خود را دارند ، با یکدیگر مشارکت و همکاری دارند و در نهایت یک سیستم جهانی بلاکچین خواهیم داشت.

چنین سیستمی می تواند کمک بسیاری به تکنولوژی بلاکچین بکند.اگر شبکه های مختلف ارزهای دیجیتال بتوانند با یکدیگر کار کنند ، قادر به برطرف کردن نقاط ضعف خود و همینطور مشکلات شبکه های بلاکچین هستند.

با گسترش دانش بلاکچین ، تعداد شبکه های موجود بر مبنای این تکنولوژِی افزایش یافته است اما هیچکدام از این شبکه ها ، اطلاعات یکدیگر را در اختیار ندارند ، به این صورت که تمامی این شبکه ها به صورت انفرادی کار می کنند. در حالی که شبکه های بلاکچین قادر به داشتن ارتباط و اشتراک اطلاعات هستند اما همه این فعالیت ها ، به واسطه یک شخص ثالث انجام می شودمانند یک صرافی ارز دیجیتال که می تواند ارزهای دو شبکه مختلف را معامله کند. اما فناوری میان زنجیره ای یا cross chainبه دنبال حل این مشکل است.

اما از دید تکنولوژی بلاکچین وجود صرافی دو ایراد بزرگ دارد : اول اینکه صرافی یک نهاد متمرکز در ارتباط بین دو شبکه غیر متمرکز است و دومین ایراد ، پرداخت هزینه و کارمزد برای معاملات است که این نکات ، با هدف های ارزهای دیجیتال مغایرت دارد.

همین دغدغه ها موجب شد که محققین به دنبال چاره ای برای رفع آنها ، تکنولوژی میان زنجیره ای یا cross chain را ایجاد کنند.

هر چه در این تکنولوژی بیشتر پیش می رویم و گسترش مرزهای این تکنولوژی را مشاهده می کنیم ، اینطور به نظر می رسد که نیاز اتصال بین این شبکه ها و اشتراک اطلاعات بین آنها ، بیش از گذشته احساس می شود. مسائلی مانند سرعت تراکنش ، امنیت و غیر متمرکز بودن ، که شبکه های بلاکچین با آن مواجه هستند ، باعث شده است که هر کدام از این شبکه ها برای رفع این مشکلات به سرکوب کردن یکدیگر بپردازند.

از معروف ترین پروژه های cross chain می توان به Cosmos ، Fusion ،Wanchain و Quantاشاره کرد.

از طریق فناوری میان زنجیره ای کاربران به جابجایی رمز ارزهای مختلف از شبکه های بلاکچین گوناگون می پردازند و با این کار در زمان و هزینه صرفه جویی خواهد شد.

با توجه به مباحث ذکر شده در این مقاله، ارتباط داشتن شبکه های بلاکچین در ایجاد یک جامعه متحد و پیوسته ، باعث می شود که تجربه بهتری به کاربران این شبکه بدهد و امیدواریم با اتحاد هرچه سریع تراین شبکه ها و همینطور بلوغ تکنولوژی ، این ایده ها به واقعیت بپیوندند.

2 پسندیده

مقاله مفیدی بود. ممنون.
دوستان اگر در مورد این مبحث یا مبحث پاراچین خواستند مقاله ای بنویسند. پیشنهاد میدم شبکه پولکادات را بررسی کنند.

Polkadot is a network protocol that allows arbitrary data—not just tokens—to be transferred across blockchains.

This means Polkadot is a true multi-chain application environment where things like cross-chain registries and cross-chain computation are possible.

Polkadot can transfer this data across public, open, permissionless blockchains as well as private, permissioned blockchains.

This makes it possible to build applications that get permissioned data from a private blockchain and use it on a public blockchain. For instance, a school’s private, permissioned academic records chain could send a proof to a degree-verification smart contract on a public chain.